LAMAN MOTIVASI

PENERAJU PEMBANGUNAN INSAN
Laman-MAP.com
MAP Training and Consultancy Sdn. Bhd.
bukumapBuku Teknik Memotivasikan Anak Cara Positif adalah buku kedua tulisan Dr. Tengku Asmadi telah diterbitkan oleh PTS Millinnea Sdn. Bhd. Harganya cuma RM15.00 sahaja dan pastinya ia ditujukan kepada ibu bapa yang mahu mengetahui rahsia memotivasikan anak-anak mereka agar menjadi anak-anak yang cemerlang.

Antara topik-topik yang dibincangkan ialah Jaga Pemakanan, Pendekatan Emosi, Teknik Memuji Berkesan, Menjaga Kredibiliti, Kenali Anak Anda, Tingkatkan IESQ Anak-anak dan sebagainya.

bukumapBuku Motivasi Alihan Pelajar tulisan Dr. Tengku Asmadi telah diterbitkan oleh PTS Millinnea Sdn. Bhd. Harganya cuma RM17.50 sahaja dan pastinya ia boleh dibeli oleh golongan pelajar. Buku ini telah dilancarkan di Pesta Buku Antarabangsa 2007 pada 1 Mei 2007 di PWTC.

Anda boleh dapatkan buku ini di kedai-kedai buku ternama seperti MPH dan Popular, atau anda boleh buat pesanan terus dengan menelefon pejabat MAP Training & Consultancy Sdn. Bhd., 05-3134622 atau 03-22734622.

Buku ini dihasilkan setelah 12 tahun penulis bergelumang dengan dunia motivasi terutamanya Motivasi Alihan Pelajar yang telah dijalankan sejak tahun 1996 dan telah melahirkan lebih 50,000 pelajar di seluruh negara.

Kenapa baru sekarang? Sebab saya percaya apa juga teknik, strategi ataupun pendekatan yang mahu dikongsi-kan lebih bermakna apabila keberkesanannya teruji. Alhamdulillah, setiap strategi serta teknik yang ada dalam buku ini terbukti mampu membantu pelajar cemerlang dalam pelajaran mereka. Setidak-tidaknya cemerlang daripada sudut sahsiah mereka. Ada pelajar sebelum ini yang berada pada kedudukan 40 dalam kelas akhirnya berjaya mendapat tempat ketiga. Ada pelajar dari kedudukan nombor 28 akhirnya berjaya mendapat tempat pertama. Ada juga semasa peperiksaan percubaan PMR sekadar mendapat 1B, 1C, 4D dan gagal dalam subjek Sains dan Matematik akhirnya mendapat 8A. Ada pelajar yang sederhana pencapaiannya akhirnya berjaya masuk ke universiti. Dan banyak lagi kisah-kisah kecemerlangan mereka yang pernah mendapat manfaat daripada ilmu yang ada di dalam buku ini.
Sekiranya mereka dapat berjaya dengan ilmu yang diperoleh daripada buku ini, saya percaya anda juga boleh. Apa yang penting anda manfaatkan setiap saranan, panduan dan strategi yang saya berikan dan insya-Allah belajar menjadi lebih mudah dan menyeronokkan.

BlogUntuk membaca buah fikiran dan pemikiran Dr. Tengku Asmadi sia lawat blog beliau di laman berikut www.motivasialihanpelajar.comBlog ini dikemaskini dari semasa ke semasa.

Forum Laman-MAP telah diperbaharui dengan wajah yang baru dan lebih kemas.  Semua pelajar, bekas-bekas peserta kursus, ibu bapa dan pengunjung laman digalakkan memeriahkan lagi forum ini.

Sila klik untuk ke ruangan forum

Untuk menjadi Ahli Laman-MAP, daftarkan nama anda di ruangan Forum Motivasi. Pihak kami akan menghantar emel kepada anda dari masa ke semasa.

Anda boleh membaca artikel-artikel berkaitan motivasi diri, strategi dan kemahiran belajar berkesan, kekeluargaan dan pendidikan anak-anak serta pelbagai santapan minda yang berkualiti.Sila ke ruangan e-majalah

Anda digalakkan untuk menyertai Forum-MAP yang terdiri dari forum pelajar, forum keluarga dan forum umum.  Saya akan berusaha untuk menjawab setiap soalan yang dikemukakan. Jangan lupa untuk meninjau perkhidmatan yang kami sediakan serta latarbelakang syarikat motivasi MAP Training and Consultancy Sdn. Bhd.

Motivasi Alihan Pelajar
MAP Kembara
Pemulihan Penagih Dadah
DAFTAR KURSUS ‘ONLINE’ !
Latar Belakang Syarikat MAP Training

Untuk mendaftarkan anak mengikuti program di Kuala Lumpur sila telefon talian di Pejabat MAP KL iaitu 03-22734622 atau 03-22730622Untuk mendaftarkan anak mengikuti program di luar Kuala Lumpur (Ipoh, Kuantan, Melaka, Terengganu, Kota Bharu dan Alor Setar) pula sila telefon talian di ibu pejabat MAP di Ipoh iaitu 05-3134622 atau 05-3136601

Klik di sini untuk dapatkan Peta Lokasi Pejabat MAP

TARIKH KURSUS MOTIVASI ALIHAN PELAJAR

IPOH, PERAK

di Wisma Dr. Tengku Asmadi

Program Tahun 6, Pelajar Menengah dan Kolej 5 – 6 Disember 2009 (Pendaftaran Ditutup)
2 – 3 Januari 2010 (penghujung cuti sekolah)
New
KUALA LUMPURdi Wisma Belia (MAYC). Program Tahun 6, Pelajar Menengah dan Kolej

26 – 27 Disember 2009 (Cuti Sekolah)
(Pendaftaran Ditutup)
9 – 10 Januari 2010
New
Program Tahun 3, 4 dan 5 Sahaja

20 – 21 March 2010
New
JOHOR BAHRU
di MPC Bandar Baru Uda.
Akan dimaklumkan nanti.
KUANTAN, PAHANG.
Di Kompleks Dagangan Mahkota, Bdr. Indera Mahkota.
16 – 17 Januari 2010 New
MELAKA
di Dewan MBMB
23 – 24 Januari 2010 New
ALOR SETAR, KEDAH
di INSPIN, Masjid Sultanah Baayah.
18 – 19 Disember 2009 New New
TERENGGANU
di Yayasan Islam Terengganu.
12 – 13 Disember 2009 (Sabtu & Ahad) New
KOTA BHARU, KELANTAN.
di Akademi Islam UM, Nilam Puri.
Akan dimaklumkan nanti.
PULAU PINANG
di MPC Kepala Batas.
Akan dimaklumkan nanti.
SABAH (Julung Kali Diadakan)
di Bangunan Tabung Haji, Kota Kinabalu.
Bayaran RM350/- untuk setiap pelajar
6 – 7 Februari 2010 New
Negeri Sembilan
di Dewan Tampin, Tampin.
14 – 15 November 2009 (TAMAT)

Dr. Tengku Asmadi T. Mohamad, Ph.D, adalah ‘founder’ MAP Training.  Laman-MAP ini adalah usaha beliau dalam mendidik minda anak bangsa agar cintakan kecemerlangan. Klik di sini untuk membaca sepatah kata serta biodata beliau.Beliau juga merupakan webmaster Laman-MAP dan boleh dihubungi melalui e-mel iaitu drasmadi@maptraining.com.my atau ICQ # 13050778

Wawancara Radio
Dengarkan sedutan rakaman wawancara diantara DJ Radio Malaysia KL, Manan dengan Dr. Tengku Asmadi.  Anda perlukan RealPlayer.

Faktor Pelajar Menjadi Malas
Pengakuan Ibu yang pernah memasukkan anak ke MAP

Suluh Bestari di TV1 (RTM)
Klik dan ‘download’ fail realvideo di bawah untuk lihat rakaman program Suluh Bestari yang disampaikan oleh Dr. Tengku Asmadi di TV 1. Sekiranya anda mahu download fail ke komputer anda, klik butang kiri pada tetikus dan klik ‘Save Target As’ sekiranya anda menggunakan Microsoft IE dan ‘Save Link As’ bagi pengguna Netscape.

Aspek Kecemerlangan Diri:
Matlamat Hidup (12.09 minit, Saiz Fail 3.04 MB)
Matematik Kehidupan (9.46 minit, Saiz Fail 2.44 MB)
Prinsip Manusia Hebat (10.26 minit, Saiz Fail 2.60 MB)
Sikap Penentu Kejayaan (11.15 minit, Saiz Fail 2.81 MB)
Mendidik Anak-anak Cemerlang:
Kesilapan Lazim Dalam Mendidik – Bhg 1 (10.35 minit, 2.64 MB)
Kesilapan Lazim Dalam Mendidik – Bhg 2 (10.55 minit, 2.71 MB)
Mengawal Marah Dalam Mendidik (11.06 Minit, 2.77 MB)
Perkara Penting Dalam Mendidik (10.58 Minit, 2.72 MB)
Mendisiplinkan Anak Secara Positif:
Disiplin (Bhg. 1) (10.2 minit, 2.58 MB)
Disiplin (Bhg. 2) (10.26 minit, 2.60 MB)
Disiplin (Bhg. 3) (10.32 minit, 2.63 MB)
Disiplin (Bhg. 4) (11.26 minit, 2.85 MB)
Belia dan Kerjaya:
Belia dan Kerjaya (Bhg. 1) (9.34 minit, 2.39 MB)
Belia dan Kerjaya (Bhg. 2) (8.48 minit, 2.18 MB)
Belia dan Kerjaya (Bhg. 3) (9.28 minit, 2.36 MB)


Dapatkan RealPlayer untuk melihat movie di atas.

MAP Training telah dilantik sebagai ‘affiliate’ oleh tutor.com.my. Ia adalah satu Sistem Pembelajaran Online yang akan membantu para pelajar memanfaatkan Strategi Pembelajaran Aktif yang telah diajarkan kepada mereka dalam kursus Motivasi Alihan Pelajar. Sila klik di bawah dan daftarkan diri anda. Kosnya hanyalah RM10 sahaja sebulan dan anda boleh mengakses lebih daripada 30,000 soalan! Klik Sekarang! Pakej Istimewa Pembelajaran dan Penilaian Online
Klik Di Sini
Semak E-Mel
anda
JEJAK LAMAN
Search this sitepowered by FreeFind
Mind-A Plus

Mind-A Plus adalah produk minda untuk meningkatkan IQ dan EQ kita.  Ia merangsang lebih bekalan oksigen ke otak menjadikan otak:
–  Lebih bertenaga
–  Lebih tumpuan
–  Kurang mengantuk
–  Cerdas
–  EQ yang baikHarganya RM30/- dan hanya boleh diperolehi di pejabat MAP Training sahaja.

Tel: 05-3134622

Hakcipta terpelihara  © Tahun 1998 – 2003
MAP Training and Consultancy Sdn. Bhd.
WISMA DR. TENGKU ASMADI
No. 55 – 57 Hala Rapat Baru 27
Medan Lapangan Mulia
31350 Ipoh, Perak Darul Ridzuan
MALAYSIA
Tel:  05 – 3134622, 3136601
Fax : 05 – 3133409
e-mel : webmaster @ maptraining com my
Untuk paparan terbaik sila gunakan Internet Explorer 5.0
dan skrin resolusi 800 x 600 piksel.
motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi motivasi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.